Ik heb eerder geschreven over reizen naar Bali en dat het door de maatregelen niet eenvoudig was. Nu ben ik op Bali!!

Niet met de boot, maar gewoon met het vliegtuig 😊, zoals hieronder te zien. Genomen op het moment we van Singapore naar Bali vlogen. Als je goed kijkt naar de wolk, dan zie je meer dan alleen een wolk!

Ik ben hier deze week om Bali te verkennen en vandaag heb ik het zuiden van Bali verkend met een eBike. Er zijn heeeel veel mensen die op een scooter rijden of met de auto. Ik ben ook naar Marokko geweest en was daar in Marrakesh en ook ben ik in Kathmandu geweest, in Nepal. Elke keer verbaas ik mij over de drukte en stank op de wegen. Ook vuil dat gewoon op straat ligt. Dat is hier ook zo, maar ik was dus op de eBike en zelf helemaal zonder uitstoot. Goed voorbeeld doet volgen. het mooiste vandaag was om de natuur in te gaan en dat herken ik dan ook van andere jaren. Eerst in de drukte en stank van de massa en vervolgens in de echte natuur terecht komen. Dan is het nog mooier!

Ik was vanochtend naar een café gelopen, omdat ik op internet had gezien dat ik daar eBikes kon huren. Echter was er alleen een café en was het contract ontbonden. Ik nam daar een kop koffie met een croissantje en ondertussen had ik contact met de eigenaar van Ebike Rental Bali. Hij kon een splinternieuw eBike bezorgen bij het café en zo hebben ze me op weg geholpen richting het strand in zuid Bali. Ik vertelde hem over de stichting waar ik voor werk. Stichting Mother & Child en hij noemde op dat het belangrijk is om samen te werken. En dat ze zelf bezig zijn met groene projecten. Zo is een vriend van hem het Ocean Clean Up project gestart. Waarbij onder andere met een grote boot plastic uit de oceaan gehaald wordt. Toen ze de fiets weer kwamen halen bij het hotel keken ze er van op dat ik helemaal naar het zuidelijkste puntje was gegaan. En daar dan via de jungle naar het strand gelopen was. Ik was daarvoor ook nog doorweekt door een flinke regenbui, maar het fijne van Bali is dat je dan niet koud wordt.

Ik vertrek morgen naar Ubud en ik heb ondertussen al contact gehad met iemand uit Nederland die woont hier op Bali in de Ubud. Dan kan ik weer een nieuw artikel met foto’s plaatsen 😊. Hieronder nog een foto van de mensen die me op weg hadden geholpen door het drukke verkeer de natuur in!

To be continued…